

Schedule | Details

(TIMES LISTED IN EDT - **CLICK HERE** FOR TIME ZONE CONVERSION)

10:00am Welcome!

(25 min) Zoomkeeping (CJ Brody Landow, Rigoberto Lara Guzmán, Eli Eley)

Workshop Introductions, Agreements (danah boyd, Janet Haven)

10:25am Network Activity 🐠 🖅

(15 min) Round 1: Trust discussion: breakout groups, random (danah boyd)

(15 min) Round 2: Doubt discussion: breakout groups, random (danah boyd)

10:55am Welcome Back

(5 min) Check-in, Intro to Paper Session 1 (danah boyd)

11:00 AM PAPER WORKSHOPS - SESSION 1

(1hr 15min) 6 breakout groups, assigned

Author(s): danah boyd, Janet Vertesi | Discussant: Marc Aidinoff

Title: More money, more problems? Causes and constraints upon organizational failure in public sector sociotechnical systems

Author(s): Catherine D'Ignazio, Ángeles Martinez, Helena Suárez Val, Silvana Fumega, Isadora Cruxên,

Amelia Dogan | Discussant: Natalie Pang

Title: The spatial politics of feminicide data across the Americas: missing data, counterdata, and the matrix of

domination

Author(s): Jonathan Gray | Discussant: Naomi Nichols

Title: Missing Data and Making Data: Data Infrastructural Interventions

Author(s): Muira McCammon | Discussant: Ryan Ellis

Title: What Records Remain: Public-Sector Data Infrastructures and Traces of Tweets That Became Trash

Author(s): Tanina Rostain, Amy O'Hara | Discussant: Dan Bouk

Title: Data and Civil Justice

Author(s): Aakash Solanki | Discussant: Megan Finn

Title: Shoveling Smoke? Monitoring outcomes in the Indian Public Sector

12:15pm Welcome Back

(5 min) Spectrogram (danah boyd)

Schedule | Details

(CONTINUED)

(TIMES LISTED IN EDT - CLICK HERE FOR TIME ZONE CONVERSION)

12:20pm Break 🧼

(30 min) Optional: mingle: main room, breakout groups, choice

12:50pm Welcome Back

(3 min) Poll, Chat

(7 min) Spectrogram (danah boyd)

1:00 PM PAPER WORKSHOPS - SESSION 2

(1hr 15min) 5 breakout groups, assigned

Author(s): Kimberly Anastácio, Beatriz Franco | Discussant: Carol Garza

Title: Liar, Liar, Amazon is on fire! Governmental misinformation about wildfires and distrust on environmental

data

Author(s): Burcu Baykurt | Discussant: Madeleine Elish

Title: Localizing a Pandemic: COVID-19 Data Dashboards in U.S. Cities

Author(s): Renee Shelby | Discussant: Keren Weitzberg

Title: Data Governance and the Temporal Construction of Forensic Evidence: The Making of the First Statewide

Rape Kit Tracking Platform

Author(s): Thomas A. Stapleford | Discussant: danah boyd

Title: Trust in People: A Virtue-Ethics Perspective on Official Statistics

Author(s): Youngrim Kim | Discussant: Beth Coleman

Title: Negotiating transparency: Critical data designers and the shaping of South Korea's public data

infrastructures from the 2015 MERS epidemic to the COVID-19 pandemic

2:15pm Network Activity

(45 min) Build/Dismantle Debates: breakout groups, random (Janet Haven)

3:00pm Break 🚾

(15 min) **Optional**: mingle: main room, breakout groups, choice

SCHEDULE | DETAILS



(Times listed in EDT - click here for time zone conversion)

3:15 рм Paper Workshops - Session 3

(1hr 15min) 5 breakout groups, assigned

Author(s): Rafael Barrio de Mendoza, Eduardo Javier Romero Dianderas | Discussant: Sareeta Amrute Title: State data infrastructures and cash relief transfers in Peru's Covid-19 emergency policy: technocratic transformations in the face of an opaque population

Author(s): Teja Pristavec, Sallie Keller, Stephanie Shipp | Discussant: Marta Ascherio Title: Using Administrative Records in Official Statistics and Social Science Research

Author(s): Stephanie Russo Carroll, Jane Anderson, Maui Hudson, Andy Russell, Adam Fernandez

Discussant: Flavia Chen

Title: Strategic Interventions: Developing Standards for Indigenous Peoples' Data

Author(s): Ranjit Singh | Discussant: Diana Graizbord

Title: The Curious Case of Public Disclosure of an Aadhaar number: Trust in Data Security Practices of Public Data Infrastructures

Author(s): Michelle Spektor | Discussant: Scott Graham

Title: Quantifying the "National Physique": Deterioration, Degeneracy, and the British National Anthropometric Survey, 1904

4:30pm

Closing Remarks, <u>Feedback</u>, Networking (Janet Haven, danah boyd)



(30 min)

Breakout rooms: choice

- 1. Data Equity, Christine Keung: How can data drive equitable outcomes in local communities?
- 2. Versioned Data, Paul Edwards: How can we trust data that is adjusted, extended, or otherwise versioned?
- 3. Quantifying Mental Health, Rhonda Moore: How do we measure mental health in light of ruptures like climate change?
- 4. Data and the Global South, Ranjit Singh: In the fractured data environments of countries in the Global South, how do we turn our topic of research from data infrastructures to infrastructuring data?
- 5. Hyena
- 6. Parakeet
- 7. Bengal
- 8. Chihuahua

5:00pm

Event ends - Thank you!

